Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

25 gramów

100 gramów

75 mililitrów

75 gramów

75 gramów

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij śmietanę za pomocą miksera, następnie dodaj cukier puder. Na końcu dokładaj po łyżce serka mascarpone, ciągle mieszając krem.

Krok 2

Umieść słodkie babeczki na małej blaszce. Napełnij je kremem i włóż do lodówki na 15 minut.

Krok 3

Borówki i jeżyny wymieszaj w misce z cukrem pudrem. Ciasteczka ułóż na talerzykach i udekoruj owocami.

Krok 4

Nałóż po gałce lodów jogurtowych Carte d'Or na środek każdego ciasteczka. Deser podawaj posypany cukrem pudrem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej