Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

25 gramów

100 gramów

75 mililitrów

75 gramów

75 gramów

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij śmietanę za pomocą miksera, następnie dodaj cukier puder. Na końcu dokładaj po łyżce serka mascarpone, ciągle mieszając krem.

Krok 2

Umieść słodkie babeczki na małej blaszce. Napełnij je kremem i włóż do lodówki na 15 minut.

Krok 3

Borówki i jeżyny wymieszaj w misce z cukrem pudrem. Ciasteczka ułóż na talerzykach i udekoruj owocami.

Krok 4

Nałóż po gałce lodów jogurtowych Carte d'Or na środek każdego ciasteczka. Deser podawaj posypany cukrem pudrem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej