Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
null
25 gramów
100 gramów
75 mililitrów
75 gramów
75 gramów
4 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubij śmietanę za pomocą miksera, następnie dodaj cukier puder. Na końcu dokładaj po łyżce serka mascarpone, ciągle mieszając krem.
Krok 2
Umieść słodkie babeczki na małej blaszce. Napełnij je kremem i włóż do lodówki na 15 minut.
Krok 3
Borówki i jeżyny wymieszaj w misce z cukrem pudrem. Ciasteczka ułóż na talerzykach i udekoruj owocami.
Krok 4
Nałóż po gałce lodów jogurtowych Carte d'Or na środek każdego ciasteczka. Deser podawaj posypany cukrem pudrem.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Carte d'Or Yoghurt Forest Fruit
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej