Tort sernikowy na zimno

sernikowy pierścień

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

44

284 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

547 osób wydrukowało

Pobierz pdf

967 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

120 gramów

10 gramów

2 opakowania

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretki rozpuścić w połowie wody, a następnie wlać do formy w kształcie pierścienia.

Krok 2

Do galaretki dodaj umyte i obrane owoce.

Krok 3

Całość wstaw do lodówki, aby galaretka stężała.

Krok 4

Żelatynę zalej w rondelku 1/4 szklanki zimnej wody, odstaw na 5 minut.

Krok 5

Jajka włóż na 20 sekund do wrzątku, a następnie rozbij i utrzyj mikserem z cukrem.

Krok 6

Dodaj zmielony ser i miękką Kasię.

Krok 7

Wszystko wymieszaj mikserem.

Krok 8

Żelatynę lekko podgrzej, aby się rozpuściła.

Krok 9

Włóż do niej 2 łyżki masy serowej, wymieszaj, a następnie dodaj do reszty masy serowej.

Krok 10

Całość przełóż do formy na stężałą galaretkę.

Krok 11

Odstaw ponownie do lodówki na około 60 minut.

Krok 12

Przed podaniem formę zanurz na 5 sekund w ciepłej wodzie, potem przykryj dużym talerzem i odwróć do góry dnem.

3

Opinie o przepisie

  • maria nagadowska nagadowska

    maria nagadowska nagadowska

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kaczmarek

    Barbara Kaczmarek

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maryla Klimaszewska

    Maryla Klimaszewska

    Uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort sernikowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort sernikowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort sernikowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort sernikowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort sernikowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort sernikowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort sernikowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej