Twarożek z warzywami i pieczywo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Twarożek z warzywami i pieczywo

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
421 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 gramów

10 gramów

2 łyżeczki

20 gramów

80 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 1

Krok 2

Ser pokruszyć widelcem, dodać pokrojone warzywa i jogurt. Doprawić całość do smaku i wymieszać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 3

Krok 4

Twarożek nałożyć na pieczywo i podawać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej