Twarożek z warzywami i pieczywo

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

375 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

70 gramów

10 gramów

2 łyżeczki

20 gramów

80 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 1

Krok 2

Ser pokruszyć widelcem, dodać pokrojone warzywa i jogurt. Doprawić całość do smaku i wymieszać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 3

Krok 4

Twarożek nałożyć na pieczywo i podawać.

Twarożek z warzywami i pieczywo - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Twarożek z warzywami i pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej