
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
1 łyżka
0.7 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oczyść z tłuszczu i pokój w kostkę. Obtocz w przyprawach i usmaż na patelni bez tłuszczu.
Krok 2
Cebule osiekaj i podsmaż.
Krok 3
Z jajek, skrobi i mleka zrób ciasto naleśnikowe, dodaj sól i pieprz.
Krok 4
Rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego kurczaka, posyp cebulą i zalej ciastem.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej