Zapiekanka z udek kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z udek kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 łyżka

0.7 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oczyść z tłuszczu i pokój w kostkę. Obtocz w przyprawach i usmaż na patelni bez tłuszczu.

Krok 2

Cebule osiekaj i podsmaż.

Krok 3

Z jajek, skrobi i mleka zrób ciasto naleśnikowe, dodaj sól i pieprz.

Krok 4

Rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego kurczaka, posyp cebulą i zalej ciastem.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z udek kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej