Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Kiełbasę obierz ze skóry, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Pieczarki odsącz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Wymieszaj je z kukurydzą, kiełbasą i makaronem, Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 4

Jajka wymieszaj z mlekiem, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zalej makaron. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

Krok 5

Fix Leczo Knorr połącz z 200 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 6

Polej fixem zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj dalej 10 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej