
Składniki
1 opakowanie
0.7 szklanki
2 sztuki
100 gramów
0.5 pęczka
null
400 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Kiełbasę obierz ze skóry, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Pieczarki odsącz i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Wymieszaj je z kukurydzą, kiełbasą i makaronem, Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Krok 4
Jajka wymieszaj z mlekiem, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zalej makaron. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Krok 5
Fix Leczo Knorr połącz z 200 mililitrami wody i zagotuj.
Krok 6
Polej fixem zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj dalej 10 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej