Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Kiełbasę obierz ze skóry, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Pieczarki odsącz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Wymieszaj je z kukurydzą, kiełbasą i makaronem, Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 4

Jajka wymieszaj z mlekiem, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zalej makaron. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

Krok 5

Fix Leczo Knorr połącz z 200 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 6

Polej fixem zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj dalej 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej