
Składniki
1 opakowanie
0.7 szklanki
2 sztuki
100 gramów
0.5 pęczka
null
400 gramów
1 sztuka
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Kiełbasę obierz ze skóry, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 2
Pieczarki odsącz i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Wymieszaj je z kukurydzą, kiełbasą i makaronem, Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Krok 4
Jajka wymieszaj z mlekiem, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zalej makaron. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Krok 5
Fix Leczo Knorr połącz z 200 mililitrami wody i zagotuj.
Krok 6
Polej fixem zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj dalej 10 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej