Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.7 szklanki

2 sztuki

100 gramów

0.5 pęczka

null

400 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Kiełbasę obierz ze skóry, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Pieczarki odsącz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Wymieszaj je z kukurydzą, kiełbasą i makaronem, Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 4

Jajka wymieszaj z mlekiem, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zalej makaron. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

Krok 5

Fix Leczo Knorr połącz z 200 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 6

Polej fixem zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj dalej 10 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej