Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

0.7 szklanki

2 sztuki

0.5 pęczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Kiełbasę obierz ze skóry, pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 2

Pieczarki odsącz i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Wymieszaj je z kukurydzą, kiełbasą i makaronem, Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 4

Jajka wymieszaj z mlekiem, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw. Zalej makaron. Piecz 20 minut w 200 stopniach.

Krok 5

Fix Leczo Knorr połącz z 200 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 6

Polej fixem zapiekankę i posyp startym serem. Zapiekaj dalej 10 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Makaronowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej