Oldskulowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oldskulowa zapiekanka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy.

Krok 3

Warzywa przesmażamy razem na oliwie. Doprawiamy do smaku kostką czosnkową i cebulową (dla podkreślenia smaku).

Krok 4

Bagietkę przekrawamy na pół i nakładamy na nie farsz.

Krok 5

Posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Krok 6

Pieczemy do czasu stopienia sera i opieczenia się bułki. Smacznego!

2

Opinie o przepisie

  • Elzbieta

    Elzbieta , 12.09.2020

    macie tylko jeden przepis na bagietke zapiekana z pieczrkami i zoltym serem ? czy ja zle szukam

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta z porem i szparagami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej