Oldskulowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oldskulowa zapiekanka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy.

Krok 3

Warzywa przesmażamy razem na oliwie. Doprawiamy do smaku kostką czosnkową i cebulową (dla podkreślenia smaku).

Krok 4

Bagietkę przekrawamy na pół i nakładamy na nie farsz.

Krok 5

Posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Krok 6

Pieczemy do czasu stopienia sera i opieczenia się bułki. Smacznego!

2

Opinie o przepisie

  • Elzbieta

    Elzbieta , 12.09.2020

    macie tylko jeden przepis na bagietke zapiekana z pieczrkami i zoltym serem ? czy ja zle szukam

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej