Oldskulowa zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oldskulowa zapiekanka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plastry.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy.

Krok 3

Warzywa przesmażamy razem na oliwie. Doprawiamy do smaku kostką czosnkową i cebulową (dla podkreślenia smaku).

Krok 4

Bagietkę przekrawamy na pół i nakładamy na nie farsz.

Krok 5

Posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Krok 6

Pieczemy do czasu stopienia sera i opieczenia się bułki. Smacznego!

2

Opinie o przepisie

  • Elzbieta

    Elzbieta , 12.09.2020

    macie tylko jeden przepis na bagietke zapiekana z pieczrkami i zoltym serem ? czy ja zle szukam

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oldskulowa zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej