Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

18

274 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

510 osób wydrukowało

Pobierz pdf

566 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Szpinak opłucz pod bieżącą wodą, porwij na mniejsze kawałki, włóż do blendera.

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - Krok 1

Krok 2

Gruszkę umyj, pokrój w kostkę, włóż do blendera.

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj jogurt oraz otręby pszenne i całość dokładnie zmiksuj. Koktajl przelej do szklanki.

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: potasu, fosforu, wapnia, żelaza, tiaminy, witaminy B6, ryboflawiny, witaminy B12, witaminy C, witaminy A, witaminy E.

 

1

Opinie o przepisie

  • Ilona Piątek

    Ilona Piątek , 21.01.2022

    Pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowyZielony koktajl gruszkowo-szpinakowy

Koktajle to bardzo popularne obecnie napoje, które można przygotować z różnych kombinacji owoców i warzyw. Koktajl z gruszki i szpinaku to wersja doskonała na diecie. Zmiksowany z dodatkiem jogurtu naturalnego i otrębów pszennych, jest nie tylko fit napojem, ale jednocześnie zdrową i pełnowartościową przekąską. Zacznij od wypłukania szpinaku i pozbawienia go twardych ogonków, a następnie obierz gruszkę i pokrój ją na małe kawałki. W miarę możliwości wybieraj miękkie i soczyste owoce, by zielony koktajl miał jak najlepszy smak. Całość dokładnie zblenduj, by nie pozostały kawałki owoców. W lecie możesz dodać także kostki lodu, które sprawią, że ten zdrowy podwieczorek będzie orzeźwiający – ewentualnie udekoruj go listkami świeżej mięty. Koktajl gruszkowo-szpinakowy to przekąska, który zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych oraz błonnika. Będąc na diecie, nie zapominaj o zdrowym odżywianiu – napoje takie jak proponowany w tym przepisie doskonale spełniają wymogi fit posiłków. Przygotuj zdrowy koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu!