
Składniki
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
3 sztuki
6 sztuk
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy w mundurkach około 15 minut . Odcedzamy . Brokuł gotujemy .
Krok 2
Robimy sos : masło roztapiamy , wsypujemy mąkę i mieszając , podsmażamy na jasnobrązowy kolor . Nie przerywając mieszania , cienką strużką wlewamy mleko . Chwilę gotujemy , aż powstanie jednolita masa . Wsypujemy koperek . Mieszamy . Doprawiamy solą .
Krok 3
Ziemniaki obieramy , przekrawamy na pół i wydrążamy . Brokuł i wydrążone środki z ziemniaków ziekamy . Mieszamy z mięsem , solimy .
Krok 4
Połówki ziemniaków faszerujemy . Wkładamy do sosu i podgrzewamy .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej