
Składniki
1 szklanka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
3 sztuki
6 sztuk
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy w mundurkach około 15 minut . Odcedzamy . Brokuł gotujemy .
Krok 2
Robimy sos : masło roztapiamy , wsypujemy mąkę i mieszając , podsmażamy na jasnobrązowy kolor . Nie przerywając mieszania , cienką strużką wlewamy mleko . Chwilę gotujemy , aż powstanie jednolita masa . Wsypujemy koperek . Mieszamy . Doprawiamy solą .
Krok 3
Ziemniaki obieramy , przekrawamy na pół i wydrążamy . Brokuł i wydrążone środki z ziemniaków ziekamy . Mieszamy z mięsem , solimy .
Krok 4
Połówki ziemniaków faszerujemy . Wkładamy do sosu i podgrzewamy .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej