Ziemniaki z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z niespodzianką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

3 sztuki

6 sztuk

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy w mundurkach około 15 minut . Odcedzamy . Brokuł gotujemy .

Krok 2

Robimy sos : masło roztapiamy , wsypujemy mąkę i mieszając , podsmażamy na jasnobrązowy kolor . Nie przerywając mieszania , cienką strużką wlewamy mleko . Chwilę gotujemy , aż powstanie jednolita masa . Wsypujemy koperek . Mieszamy . Doprawiamy solą .

Krok 3

Ziemniaki obieramy , przekrawamy na pół i wydrążamy . Brokuł i wydrążone środki z ziemniaków ziekamy . Mieszamy z mięsem , solimy .

Krok 4

Połówki ziemniaków faszerujemy . Wkładamy do sosu i podgrzewamy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej