Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i obierz warzywa, dodaj mięso i zalej około litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy. Gotuj mięso do momentu gdy będzie zupełnie miękkie, a wywar nabierze aromatu.

Krok 2

Do powstałego wywaru dodaj jedną lub dwie Zupy Borowikowe Knorr w zależności od ilości bulionu i zapraw całość śmietaną.

Krok 3

Za pomocą małej szklaneczki wytnij z ciasta francuskiego, cztery krążki. W trzech z nich, używając kieliszka lub innego naczynia o mniejszej średnicy, wytnij środek, aby pozostał krążek bez środka.

Krok 4

Roztrzep jajko i posmaruj nim wszystkie kawałki ciasta. Ułóż kawałki na sobie, żeby powstał vol au vent – nałożone na siebie krążki będą miały kształt „kominka”. Piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez około 15 minut.

Krok 5

Grzyby umyj i pokrój na mniejsze kawałki Następnie podsmaż je na patelni i dopraw czosnkiem, szczypiorkiem oraz majerankiem.

Krok 6

Włóż tak przygotowane grzyby w środek vol au vent'a, a całość umieść na środku talerza napełnionego zupą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’emZupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em

Jeśli lubisz intensywny smak grzybów, zupa borowikowa z grzybowym vol au vent’em będzie dla Ciebie doskonałym wyborem. Przygotowanie dania zacznij od zrobienia mięsno-warzywnego wywaru. Wystarczy, że warzywa i skrzydełka z kurczaka zalejesz zimną wodą i zagotujesz. Następnie do powstałego wywaru wsyp zawartość torebki z zupą borowikową i zapraw całość śmietaną. Gotową zupę możesz podawać bez żadnych dodatków lub z grzybowym vol au ventem. Z ciasta francuskiego wytnij cztery krążki, a każdy z nich posmaruj roztrzepanym jajkiem. Upieczone kawałki ciasta napełnij przyrządzonym uprzednio farszem – podsmażone grzyby połącz z czosnkiem, szczypiorkiem oraz majerankiem. Do przygotowania farszu doskonale nadadzą się różne rodzaje grzybów, m.in. borowiki, podgrzybki, kurki, prawdziwki lub pieczarki. Grzybowe vol au vent umieść na środku napełnionego zupą talerza, a całość udekoruj posiekaną natką pietruszki. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na aksamitną zupę borowikową. Smacznego.