
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
500 mililitrów
1 szklanka
300 gramów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierany i szatkujemy. Szklimy ją na oliwie z dodatkiem rozgniecionego czosnku.
Krok 2
Po kilku minutach dodajemy brokuły (mogą być mrożone) i zalewamy bulionem.
Krok 3
Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.
Krok 4
Mleko mieszamy z mąką i dodajemy do zupy.
Krok 5
Gotujemy na średnim ogniu około 5 minut regularnie mieszając.
Krok 6
Zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy serek topiony pokrojony w kostkę.
Krok 7
Mieszamy zupę do rozpuszczenia sera.
Krok 8
2/3 zupy miksujemy blenderem, aż stanie się gładka. Dodajemy pozostałą 1/3 i mieszamy.
Krok 9
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































