Aksamitny krem serowo-brokułowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny krem serowo-brokułowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

5

heart
136 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

500 mililitrów

1 szklanka

300 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierany i szatkujemy. Szklimy ją na oliwie z dodatkiem rozgniecionego czosnku.

Krok 2

Po kilku minutach dodajemy brokuły (mogą być mrożone) i zalewamy bulionem.

Krok 3

Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut.

Krok 4

Mleko mieszamy z mąką i dodajemy do zupy.

Krok 5

Gotujemy na średnim ogniu około 5 minut regularnie mieszając.

Krok 6

Zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy serek topiony pokrojony w kostkę.

Krok 7

Mieszamy zupę do rozpuszczenia sera.

Krok 8

2/3 zupy miksujemy blenderem, aż stanie się gładka. Dodajemy pozostałą 1/3 i mieszamy.

Krok 9

Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny krem serowo-brokułowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej