Zupa pomidorowa po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku podsmaż na oleju posiekaną cebulę, czosnek i chilli.

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj mielony kumin i kolendrę. Całość zalej wodą.

Krok 3

Pomidory z puszki delikatnie posiekaj i wraz z odcedzoną fasolką dodaj do zupy.

Krok 4

Zupę zagotuj i dodaj kostki Knorr. Teraz gotuj powoli ok. 15 minut.

Krok 5

Na końcu dodaj posiekaną kolendrę. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa po meksykańskuZupa pomidorowa po meksykańsku

Zupa meksykańska z pomidorami może stać się stałym punktem Twojego menu. To jednogarnkowe, pikantne danie szybko się podgrzewa i serwuje z wieloma smacznymi dodatkami. Przyrządza się je z pomidorów z puszki, ale sprawdzą się też świeże. Wystarczy, że je sparzysz i pokrojone w kostkę poddusisz na tłuszczu, aż wypuszczą sok. Pozostałe składniki meksykańskiej potrawy to fasola z puszki, czerwona cebula, olej, kumin, kolendra, czosnek oraz chili. Dzięki przyprawom zupa jest aromatyczna i bardzo wyrazista. Dlatego można ją wzbogacać warzywami, które nieco złagodzą jej smak. Dobre będą kukurydza, oliwki lub czerwona papryka. Zwolennicy bardziej pikantnych dań mogą dorzucić nieco więcej pikantnej papryczki oraz czosnku. Zupę meksykańską z pomidorami serwuj z chipsami nachos, grzankami lub grillowaną meksykańską tortillą. Będzie też wyśmienita, jeśli posypiesz ją startym serem żółtym. Chcesz przyrządzić danie w wersji bezmięsnej? Zamień rosół wołowy na ten przygotowany na włoszczyźnie. Przygotuj tę ognistą zupę! Sprawdź nasz przepis.