
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 szczypta
3 szczypty
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zupę pieczarkową według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Pod koniec gotowania dodaj rozkruszony w palcach ser oraz przyprawy.

Krok 3
Okrój ze skórki chleb tostowy i pokrój w centymetrową kostkę. Rozgrzej olej, rozgnieć i wrzuć ząbek czosnku oraz kostki z chleba. Lekko posól i smaż około 5 minut.

Krok 4
Na koniec dodaj do zupy szczypiorek i wino, po czym mocno zagrzej. Przed podaniem posyp zupę grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczna zupa pieczarkowa
Pieczarki są nie tylko dobrym dodatkiem do sosów i farszów. Sprawdzają się także jako główny składnik zupy. Dokładnie obrane i wymyte powinny gotować się wraz z bulionem warzywnym. Dzięki temu wywar zyska wyrazisty grzybowy posmak. Aby uzyskał jednocześnie aksamitną konsystencję, dodaj do niego niewielką ilość śmietany. Smak zupy urozmaici ser pleśniowy. Wykorzystaj swój ulubiony i rozkrusz go nad gotującą się zupą. Całość dopraw uniwersalnymi przyprawami lub gałką muszkatołową i szczyptą curry. Do dania przygotuj grzanki z dowolnego pieczywa. Będą szczególnie smaczne, jeśli w trakcie ich przyrządzania doprawisz je czosnkiem. Podsmaż go na rozgrzanym tłuszczu i posmaruj nim pieczywo lub wykorzystaj czosnek granulowany. Zapach i smak zupy możesz podkreślić za pomocą białego wina – gotuj je do momentu odparowania alkoholu. Danie podawaj na gorąco, przystrojone drobno siekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Jego wielokrotne podgrzewanie nie odbiera mu walorów smakowych. Życzymy smacznego!






































