Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

4 sztuki

1 sztuka

20 sztuk

80 gramów

120 gramów

sałatka:

1.33 sztuki

1.33 sztuki

1.33 sztuki

4 łyżki

4 łyżeczki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - Krok 1

Krok 2

Nać selera umyć i drobno pokroić.

Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - Krok 2

Krok 3

Awokado wyjąć ze skórki (nie naruszając jej). Dodać odrobinę cytryny i rozgnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka. Następnie dodać selera, posiekane oliwki, posiekaną cebulkę, ugotowany ryż i jogurt naturalny. Całość dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do skórki po awokado. Całość posypać natką pietruszki.

Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - Krok 3

Krok 4

Papryki drobno pokroić (według uznania). Dodać oliwę, sok z cytryny i zioła. Dokładnie wymieszać.

Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witamin: A, D, E, C, B3, B6, B12, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej