Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Awokado nadziewane tuńczykiem z ryżem. Sałatka z różnych papryk
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
4 sztuki
1 sztuka
20 sztuk
80 gramów
120 gramów
sałatka:
1.33 sztuki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
4 łyżki
4 łyżeczki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2
Nać selera umyć i drobno pokroić.

Krok 3
Awokado wyjąć ze skórki (nie naruszając jej). Dodać odrobinę cytryny i rozgnieść widelcem. Dodać odsączonego tuńczyka. Następnie dodać selera, posiekane oliwki, posiekaną cebulkę, ugotowany ryż i jogurt naturalny. Całość dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do skórki po awokado. Całość posypać natką pietruszki.

Krok 4
Papryki drobno pokroić (według uznania). Dodać oliwę, sok z cytryny i zioła. Dokładnie wymieszać.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witamin: A, D, E, C, B3, B6, B12, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej