Bananowiec na zimno

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 kilogram

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię z cukrem pudrem i banany zmiksować ( ciasto może mieć konsystencję zważoną, ale proszę się tym nie przejmować).

Krok 2

W międzyczasie rozpuścić trzy galaretki, ale w mniejszej ilości wody niż 1,5 litra wody.

Krok 3

Jak galaretki będą lekko zsiadłe, wlać do masy i dalej miksować.

Krok 4

Alberty wyłożyć na blasze i na nie wlać masę.

Krok 5

Dać do lodówki do zastygnięcia masy.

Krok 6

Następnie wyłożyć ciasto bananami i polać 4 galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej