Bananowiec siostry Anastazji

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

817

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem na białą masę.

Krok 2

Powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu rozpuszczoną i dokładnie schłodzoną Kasię.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.

Krok 4

2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej formy. Może to być mała tortownica, ale jeszcze lepiej gdyby była to tortownica z kominkiem.

Krok 5

Na cieście ułożyć pokrojone w plasterki jabłka i oprószyć je delikatnie cynamonem.

Krok 6

Na nich ułożyć banany, również pokrojone w plasterki.

Krok 7

Powtórzyć manewr z cynamonem.

Krok 8

Na owoce wylać resztę ciasta.

Krok 9

Piec w nagrzanym, gorącym piekarniku.

Krok 10

Po upieczeniu udekorować według uznania. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bananowiec siostry Anastazji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bananowiec siostry Anastazji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bananowiec siostry Anastazji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bananowiec siostry Anastazji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bananowiec siostry Anastazji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bananowiec siostry Anastazji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bananowiec siostry Anastazji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również