Chatka Baby Jagi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

masa serowa:

1 opakowanie

0.75 szklanki

0.5 kilograma

2 sztuki

15 sztuk

5 dekagramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

polewa:

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg zmielić dwukrotnie. 1 kostkę Kasi utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodać zmielony twaróg i zapach rumowy.

Krok 2

Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i rodzynki. Wymieszać.

Krok 3

Herbatniki moczyć w mleku i układać (najlepiej na folii aluminiowej) w 3 kolumny po 5 herbatników (zostawić mały odstęp pomiędzy kolumnami).

Krok 4

Nałożyć najpierw masę ciemną, potem jasną. Złożyć w trójkąt i włożyć do lodówki do zastygnięcia.

Krok 5

Kiedy zastygnie, przygotować polewę. 0,5 kostki Kasi i podane składniki zagotować i zostawić.

Krok 6

A gdy przestygnie i zgęstnieje, polać nią ciasto. Udekorować dowolnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chatka Baby Jagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chatka Baby Jagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chatka Baby Jagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chatka Baby Jagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chatka Baby Jagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chatka Baby Jagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chatka Baby Jagi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej