50 przepisów - 10 dni

Chleb razowy z serem twarogowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

100 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 sztuk

4 łyżki

280 gramów

surówka:

4 sztuki

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pieczywo posmarować Ramą. Ułożyć na pieczywie plasterki sera.

Chleb razowy z serem twarogowym  - Krok 1

Krok 2

Całość posypać kiełkami.

Chleb razowy z serem twarogowym  - Krok 2

Krok 3

Surówka – pokroić w dużą kostkę pomidora i ogórki. Całość wymieszać.

Chleb razowy z serem twarogowym  - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, C, B1, B2, kwasu foliowego.

2

Opinie o przepisie

  • Iwona Nowaczyk

    Iwona Nowaczyk

    Gdzie znajdę kaloryczność dań? Mogę prosić o zrzut ekranu z tą informacją?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dany Woźniak

    Dany Woźniak

    Smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej