
Składniki
1.5 szklanki
1 szklanka
1.5 sztuki
3 sztuki
1.5 szklanki
1.5 łyżeczki
2 łyżeczki
1.5 łyżeczki
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą. Jaja utrzyj z cukrem trzcinowym. Nie przerywając ubijania dodać kolejno olej, mąkę z proszkiem i sodą, cukier wanilinowy,przyprawę korzenną,sól. Do masy dodajemy utartą marchewkę oraz chłodna herbatę.Mieszamy . Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej