Ciasto marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto marchewkowe

Autor: KATARZYNA FRANISZYN-LUCIANO

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 szklanka

1.5 sztuki

3 sztuki

1.5 szklanki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1.5 łyżeczki

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą. Jaja utrzyj z cukrem trzcinowym. Nie przerywając ubijania dodać kolejno olej, mąkę z proszkiem i sodą, cukier wanilinowy,przyprawę korzenną,sól. Do masy dodajemy utartą marchewkę oraz chłodna herbatę.Mieszamy . Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej