Czekoladowe babeczki z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe babeczki z owocami

Autor: Katarzyna Przysiężniuk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

200 mililitrów

3 łyżki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: -mieszamy suche składniki i osobno mokre, - do suchych dodajemy mokre i miksujemy przez chwile aż się ładnie połączą -ciasto rozlewamy do foremek - pieczemy niecałe 30 minut w 170 stopniach Krem: - Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem -Na koniec nakładamy śmietanę na babeczki szprycą i wykładamy na wierzch owoce. dekorujemy startą białą czekoladą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe babeczki z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nuggetsy z kurczaka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej