
Składniki
0.5 kilograma
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
0.5 pęczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Z cytryny wyciśnij sok. Do sosu sojowego dodaj 2 łyżki soku z cytryny, starty imbir i cukier. Wymieszaj i polej kurczaka. Marynuj ok. godzinę.
Krok 3
Następnie kawałki kurczaka obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Dolej resztę soku z cytryny i marynatę.
Krok 4
Duś aż mięso będzie miękkie. Sos powinien naturalnie zgęstnieć od mąki i cukru. Kurczaka podawaj z ryżem posypanego posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej