Lemon Chicken przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemon Chicken

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Z cytryny wyciśnij sok. Do sosu sojowego dodaj 2 łyżki soku z cytryny, starty imbir i cukier. Wymieszaj i polej kurczaka. Marynuj ok. godzinę.

Krok 3

Następnie kawałki kurczaka obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Dolej resztę soku z cytryny i marynatę.

Krok 4

Duś aż mięso będzie miękkie. Sos powinien naturalnie zgęstnieć od mąki i cukru. Kurczaka podawaj z ryżem posypanego posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Harataniec
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej