Lemon Chicken przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemon Chicken

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Z cytryny wyciśnij sok. Do sosu sojowego dodaj 2 łyżki soku z cytryny, starty imbir i cukier. Wymieszaj i polej kurczaka. Marynuj ok. godzinę.

Krok 3

Następnie kawałki kurczaka obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Dolej resztę soku z cytryny i marynatę.

Krok 4

Duś aż mięso będzie miękkie. Sos powinien naturalnie zgęstnieć od mąki i cukru. Kurczaka podawaj z ryżem posypanego posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej