Lemon Chicken przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemon Chicken

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Z cytryny wyciśnij sok. Do sosu sojowego dodaj 2 łyżki soku z cytryny, starty imbir i cukier. Wymieszaj i polej kurczaka. Marynuj ok. godzinę.

Krok 3

Następnie kawałki kurczaka obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Dolej resztę soku z cytryny i marynatę.

Krok 4

Duś aż mięso będzie miękkie. Sos powinien naturalnie zgęstnieć od mąki i cukru. Kurczaka podawaj z ryżem posypanego posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej