Lemon Chicken przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemon Chicken

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Z cytryny wyciśnij sok. Do sosu sojowego dodaj 2 łyżki soku z cytryny, starty imbir i cukier. Wymieszaj i polej kurczaka. Marynuj ok. godzinę.

Krok 3

Następnie kawałki kurczaka obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Dolej resztę soku z cytryny i marynatę.

Krok 4

Duś aż mięso będzie miękkie. Sos powinien naturalnie zgęstnieć od mąki i cukru. Kurczaka podawaj z ryżem posypanego posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemon Chicken - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej