
Składniki
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
2 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka, jajka i przypraw zrobić gęste ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Pierś kurczaka pokroić w cienkie paski, zanurzyć w cieście. Zostawić na kilka minut.
Krok 3
Olej rozgrzać, smarzyć kawałki kurczaka około 3-4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej