
Składniki
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
2 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka, jajka i przypraw zrobić gęste ciasto naleśnikowe.
Krok 2
Pierś kurczaka pokroić w cienkie paski, zanurzyć w cieście. Zostawić na kilka minut.
Krok 3
Olej rozgrzać, smarzyć kawałki kurczaka około 3-4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej