Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3.5 szklanki

3 dekagramy

2 sztuki

4 łyżki

50 gramów

200 mililitrów

1 szczypta

nadzienie:

20 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłym mleku rozpuścić Kasię, cukier, sól i drożdże.

Krok 2

Wymieszać z mąką i wyrobić ciasto.

Krok 3

Odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce.

Krok 4

Potem wyrobić jeszcze raz i rozwałkować.

Krok 5

Wyciąć 10 krążków o średnicy 10 cm.

Krok 6

Na środku każdego krążka zrobić wgłębienie spodem szklanki.

Krok 7

Ser utrzeć z cukrem, żółtkiem i śmietaną.

Krok 8

Wyciskać rękawem cukierniczym ser do wgłębień drożdżówek, na serze układać cząstki owoców.

Krok 9

Posmarować ciasto białkiem. Upiec w 180*C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżówki z serem, morelami i nektarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej