Drożdżówki z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

4 dekagramy

0.5 szklanki

5 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i cukrem, odstawić, aby trochę podrosły.

Krok 2

Wlać do mąki, dodać resztę składników (prócz wiśni), wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.

Krok 3

Ciasto wyrobić ponownie, rozwałkować.

Krok 4

Wycinać foremkami serca, kółka i inne kształty. Na każdym placuszku rozłożyć trochę wiśni, skleić drugim placuszkiem.

Krok 5

Uformowane drożdżówki posmarować białkiem i upiec na złoto w 140*C z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżówki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżówki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżówki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżówki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżówki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżówki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżówki z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cynamonowe ślimaczki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej