Galaretki ze szparagami i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Galaretki ze szparagami i krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

6 sztuk

500 gramów

125 mililitrów

4 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź, szparagi oczyść, zwiąż w pęczki i gotuj pod przykryciem przez 20-30 minut w 2 litrach wody z dodatkiem soli i soku wyciśniętego z jednej cytryny.

Krok 2

Żelatynę namocz w dużej ilości zimnej wody, a jajko ugotuj na twardo.

Krok 3

Szparagi pokrój na kawałki o długości 5 cm, a krewetki opłukaj zimną wodą i osusz.

Krok 4

Do 0,25 wywaru ze szparagów dodaj wino oraz odciśniętą żelatynę. Dobrze wymieszaj i rozlej do 4 miseczek niewielką ilość galarety.

Krok 5

Poruszaj miseczkami, aby płyn rozprowadził się po ściankach. Włóż do lodówki i poczekaj, aż galareta zastygnie.

Krok 6

Z jajka wytnij 4 plastry. Do każdej miseczki włóż gałązkę koperku, plasterek jaja, 2 kawałki szparagów oraz kilka krewetek.

Krok 7

Wszystko zalej pozostałą galaretą i włóż do lodówki, aby zastygła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Galaretki ze szparagami i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej