Pomidorowe gazpacho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe gazpacho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 opakowania

0.2 litra

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pół litra wody zagotuj Bulionetkę Knorr, a następnie wystudź.

Krok 2

Świeże pomidory sparz, obierz ze skórki i usuń pestki. Ogórki obierz ze skórki i wytnij pestki. Paprykę oczyść z nasion.

Krok 3

Do bulionu dodaj pomidory z puszki, połowę ogórka, paprykę, świeże pomidory, czosnek oraz papryczkę chilli. Całość dokładnie zmiksuj, ewentualnie dopraw do smaku.

Krok 4

Tak przygotowaną zupę odstaw do lodówki na 2 godziny, aby smaki się dobrze połączyły.

Krok 5

Pozostałą połowę ogórka oraz cebulkę pokrój w drobną kostkę i dodaj do gazpacho.

Krok 6

Śmietanę dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr. Gazpacho podawaj z kleksem śmietany, udekorowane plastrami oliwek i skropione oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej