
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 opakowania
0.2 litra
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W pół litra wody zagotuj Bulionetkę Knorr, a następnie wystudź.
Krok 2
Świeże pomidory sparz, obierz ze skórki i usuń pestki. Ogórki obierz ze skórki i wytnij pestki. Paprykę oczyść z nasion.
Krok 3
Do bulionu dodaj pomidory z puszki, połowę ogórka, paprykę, świeże pomidory, czosnek oraz papryczkę chilli. Całość dokładnie zmiksuj, ewentualnie dopraw do smaku.
Krok 4
Tak przygotowaną zupę odstaw do lodówki na 2 godziny, aby smaki się dobrze połączyły.
Krok 5
Pozostałą połowę ogórka oraz cebulkę pokrój w drobną kostkę i dodaj do gazpacho.
Krok 6
Śmietanę dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr. Gazpacho podawaj z kleksem śmietany, udekorowane plastrami oliwek i skropione oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej