Zupa truskawkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa truskawkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

null

0.6 szklanki

2 łyżki

null

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki zalej wrzątkiem i ugotuj.

Krok 2

Gdy będą miękkie wyjmij je z zalewy, ostudź i zmiksuj w blenderze.

Krok 3

Mus dodaj do wody w której się gotowały. Dodaj mąkę i przypraw.

Krok 4

Podawaj z makaronem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej