Gofry z czekoladą i śnieżką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

11

82 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.75 szklanki

1 łyżeczka

2.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

wierzch:

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.

Krok 2

Następnie żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i razem zmiksować.

Krok 3

Dodać białka i dokładnie wymieszać łyżką.

Krok 4

Piec w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.

Krok 5

Mleko schłodzić i dodać śnieżkę - całość ubić.

Krok 6

Na ciepłe upieczone gofry nałożyć czekoladę i łyżkę śnieżki, posypać kakao.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej