Gotowany sernik

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 litry

2 opakowania

4 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

polewa:

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na gotujące się mleko wlać uprzednio ubitą śmietanę z jajkami i gotować 5-10 min. do uzyskania serwatki (nie mieszać).

Krok 2

Odcedzić na sicie wyłożonym gazą. Utrzeć Kasię z cukrem do białości.

Krok 3

Do utartej Kasi dodawać po trochu masy serowej i dalej ucierać.

Krok 4

Wysmarować tortownicę Kasią i posypać bułką tartą. Wlać masę. Do dekoracji używam polewy.

Krok 5

Polewa: 1/2 kostki Kasi, 2 łyżeczki kakao, 2 łyżki wody, 2 łyżki cukru. Wszystkie składniki wrzucam do garnka i zagotowuję.

Krok 6

Polewam ciasto i odstawiam do lodówki do stężenia.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowany  sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowany  sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowany  sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowany  sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowany  sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowany  sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowany  sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej