Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brzoskwinie przekroić wzdłuż pestki, oddzielając od niej miąższ. Delikatnie wyjąć pestkę.

Krok 2
W naczyniu żaroodpornym ułożyć połówki brzoskwiń wypukłą stroną do dołu.

Krok 3
Do brzoskwiń nałożyć serek homogenizowany wymieszany z rodzynkami.

Krok 4
Piekarnik (z włączoną funkcją grilla) rozgrzać do średniej temperatury. Brzoskwinie grillować przez ok 5 minut do momentu, gdy ich wierzch delikatnie się zrumieni. Posypać cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi, zwiększyć temperaturę i piec przez kolejne 2 minuty do momentu, gdy cukier i płatki lekko się zrumienią.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy E.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej