Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brzoskwinie przekroić wzdłuż pestki, oddzielając od niej miąższ. Delikatnie wyjąć pestkę.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 1

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym ułożyć połówki brzoskwiń wypukłą stroną do dołu.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 2

Krok 3

Do brzoskwiń nałożyć serek homogenizowany wymieszany z rodzynkami.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 3

Krok 4

Piekarnik (z włączoną funkcją grilla) rozgrzać do średniej temperatury. Brzoskwinie grillować przez ok 5 minut do momentu, gdy ich wierzch delikatnie się zrumieni. Posypać cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi, zwiększyć temperaturę i piec przez kolejne 2 minuty do momentu, gdy cukier i płatki lekko się zrumienią.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy E.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej