Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą
0 os.
łatwe
30 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą
To inspirowane smakami Grecji danie idealnie sprawdzi się jako lekki obiad, dodatek do grilla lub lunch do pracy (choć zdecydowanie najlepiej smakuje podane od razu po przyrządzeniu). Bakłażany, ser feta, świeża mięta, tymianek i pomidorki a charakteru nada ocet balsamiczny z modeny.