Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętąGrillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą

To inspirowane smakami Grecji danie idealnie sprawdzi się jako lekki obiad, dodatek do grilla lub lunch do pracy (choć zdecydowanie najlepiej smakuje podane od razu po przyrządzeniu). Bakłażany, ser feta, świeża mięta, tymianek i pomidorki a charakteru nada ocet balsamiczny z modeny.