Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane bakłażany z octem, serem feta i miętąGrillowane bakłażany z octem, serem feta i miętą

To inspirowane smakami Grecji danie idealnie sprawdzi się jako lekki obiad, dodatek do grilla lub lunch do pracy (choć zdecydowanie najlepiej smakuje podane od razu po przyrządzeniu). Bakłażany, ser feta, świeża mięta, tymianek i pomidorki a charakteru nada ocet balsamiczny z modeny.