Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie ChimichurriGrillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Chimichurri

Chimichurri to klasyczny argentyński dodatek do grillowanych mięs i ryb, nie ma jednego kanonicznego przepisu ale początek każdemu dają trzy składniki natka pietruszki, czosnek i oliwa.