Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiemSzybka paella z chorizo, krewetkami i kurczakiem

Klasyczne jednogarnkowe danie z Hiszpanii tym razem proponujemy wersję z kiełbasą chorizo, kurczakiem i krewetkami. Paella to nazwa i dania i specjalnej płaskiej patelni w dwoma uchami służącej do jej przygotowania. Danie to można jednak śmiało przygotować na zwykłej dużej patelni.