Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 plastry

3 sztuki

0.75 sztuki

1 sztuka

2 garść

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na pieczywie ułóż rukolę, wędlinę i surowe plasterki pieczarek.

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - Krok 1

Krok 2

Podawaj z papryką, ogórkiem kiszonym i daktylami.

Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, witamina B1, witamina B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej