Kanapki z wędliną i warzywami, daktyle suszone
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
3 plastry
3 sztuki
0.75 sztuki
1 sztuka
2 garść
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Na pieczywie ułóż rukolę, wędlinę i surowe plasterki pieczarek.

Krok 2
Podawaj z papryką, ogórkiem kiszonym i daktylami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy E, witamina B1, witamina B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej