Karnawałowe pączki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

165

168 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3.5 szklanki

10 dekagramów

10 dekagramów

7 sztuk

1 szklanka

5 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 litr

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z 1/3 części mąki oraz drożdży i mleka wykonać rozczyn.

Krok 2

Odłożyć w ciepłe miejsce.

Krok 3

Gdy urośnie dodać jaja, cukier, olejek waniliowy, resztę mąki i powoli stopioną Kasię.

Krok 4

Wyrobić ciasto.

Krok 5

Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 6

Gdy podrośnie formować kulki, a do ich środka nakładać marmoladę różaną.

Krok 7

Kiedy pączki podrosną, smażyć je na gorącym oleju.

Krok 8

Po usmażeniu zimne pączki lukrujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pączki serowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej