Pączki z serka homogenizowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki z serka homogenizowanego

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Całość dokładnie mieszamy.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 1

Krok 2

Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy serki homogenizowane.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 2

Krok 3

Ponownie mieszamy na jednolitą masę. Może to potrwać dłuższą chwilę. Ciasto będzie dość gęste i klejące.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta. Możemy zwilżyć ręce olejem, wówczas będzie nam łatwiej formować kuleczki z ciasta.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 4

Krok 5

Smażymy na złoty kolor. Możemy w trakcie obrócić kuleczki na druga strone, ale prawdopodobnie zrobią to same.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 5

Krok 6

Usmażone pączki przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym. Następnie posypujemy cukrem pudrem.   

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej