Pączki z serka homogenizowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki z serka homogenizowanego

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Całość dokładnie mieszamy.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 1

Krok 2

Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy serki homogenizowane.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 2

Krok 3

Ponownie mieszamy na jednolitą masę. Może to potrwać dłuższą chwilę. Ciasto będzie dość gęste i klejące.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta. Możemy zwilżyć ręce olejem, wówczas będzie nam łatwiej formować kuleczki z ciasta.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 4

Krok 5

Smażymy na złoty kolor. Możemy w trakcie obrócić kuleczki na druga strone, ale prawdopodobnie zrobią to same.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 5

Krok 6

Usmażone pączki przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym. Następnie posypujemy cukrem pudrem.   

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makowa panienka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej