Pączki z serka homogenizowanego
NOWY PRZEPIS
łatwe
124 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
250 gramów
2 sztuki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 2
Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy serki homogenizowane.

Krok 3
Ponownie mieszamy na jednolitą masę. Może to potrwać dłuższą chwilę. Ciasto będzie dość gęste i klejące.

Krok 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta. Możemy zwilżyć ręce olejem, wówczas będzie nam łatwiej formować kuleczki z ciasta.

Krok 5
Smażymy na złoty kolor. Możemy w trakcie obrócić kuleczki na druga strone, ale prawdopodobnie zrobią to same.

Krok 6
Usmażone pączki przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym. Następnie posypujemy cukrem pudrem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej