Pączki z serka homogenizowanego
NOWY PRZEPIS
łatwe
131 osób zapisało

Składniki
300 gramów
250 gramów
2 sztuki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 2
Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy serki homogenizowane.

Krok 3
Ponownie mieszamy na jednolitą masę. Może to potrwać dłuższą chwilę. Ciasto będzie dość gęste i klejące.

Krok 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta. Możemy zwilżyć ręce olejem, wówczas będzie nam łatwiej formować kuleczki z ciasta.

Krok 5
Smażymy na złoty kolor. Możemy w trakcie obrócić kuleczki na druga strone, ale prawdopodobnie zrobią to same.

Krok 6
Usmażone pączki przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym. Następnie posypujemy cukrem pudrem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























