Koktajl mango lassi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl mango lassi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.33 sztuki

2 szklanki

1.6 szklanki

4 łyżeczki

8 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mango umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na większe kawałki. Zmiksuj blenderem.

Koktajl mango lassi - Krok 1

Krok 2

Dodaj jogurt, wodę mineralną i miód, całość zmiksuj.

Koktajl mango lassi - Krok 2

Krok 3

Z nasion kardamonu usuń łuskę, zmiel w młynku do pieprzu, dodaj do koktajlu.

Koktajl mango lassi - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej