Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

125 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

W pojemniku blendera umieszczamy kostki lodu i je rozdrabniamy.

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - Krok 1

Krok 2

Dodajemy sok z pomarańczy, sok marchwiowy, jogurt, wiórki kokosowe i siemię lniane. Całość miksujemy do uzyskania musującej konsystencji.

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - Krok 2

Krok 3

Koktajl przelewamy do wysokiej szklanki i od razu podajemy.

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, witaminy A.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej