Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową
łatwe
66 osób zapisało

Składniki
125 mililitrów
125 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
W pojemniku blendera umieszczamy kostki lodu i je rozdrabniamy.

Krok 2
Dodajemy sok z pomarańczy, sok marchwiowy, jogurt, wiórki kokosowe i siemię lniane. Całość miksujemy do uzyskania musującej konsystencji.

Krok 3
Koktajl przelewamy do wysokiej szklanki i od razu podajemy.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, witaminy A.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej