Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

813

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 szklanki

10 dekagramów

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać z Kasią, dodać drożdże utarte tylko z łyżeczką cukru.

Krok 2

Dodać śmietanę, żółtka i szczyptę soli.

Krok 3

Wszystko razem wyrobić, chwilę poczekać i wałkować ciasto na grubość 0,5 cm.

Krok 4

Wykrawać rogaliki, nakładać powidła i je zwijać.

Krok 5

Piec w temperaturze 180 do 200 stopni C lub piec na termowentylatorze na dwóch poziomach w temperaturze 150 stopni C.

Krok 6

Po ostudzeniu polukrować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche drożdżowe rogaliki z powidłami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej