lekki torcik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

447

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 opakowań

0.5 szklanki

50 gramów

1 opakowanie

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę zalać gorącą wodą.

Krok 2

Od czasu do czasu wymieszać tak, aby się rozpuściła.

Krok 3

Dużą tortownicę wyścielać biszkoptami.

Krok 4

Jeden obok drugiego.

Krok 5

Serki przełożyć do dużej miski, dodać słodzik.

Krok 6

Gdy żelatyna się rozpuści i zacznie tężeć, połączyć ją z masą serową.

Krok 7

Delikatnie wymieszać i przelać do tortownicy.

Krok 8

Wstawić do lodówki na około 2 godziny.

Krok 9

Przygotować galaretki.

Krok 10

Zalać je wrzącą wodą.

Krok 11

Odstawić na jakiś czas, aż ostygną i stężeją.

Krok 12

Po około 2 godzinach wyjąć ciasto z lodówki.

Krok 13

Zalać go galaretką.

Krok 14

Odstawić do lodówki na około godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • lekki torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • lekki torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • lekki torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • lekki torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • lekki torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • lekki torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • lekki torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej