Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
180 gramów
800 gramów
60 gramów
4 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Płatki owsiane wsyp do miseczki.

Krok 2
Pomarańczę umyj dokładnie miękką szczoteczką pod bieżącą wodą. Zetrzyj trochę skórki do miseczki, a następnie obierz ją i pokrój w kostkę, dodaj do płatków.

Krok 3
Dodaj miód, całość delikatnie wymieszaj. Owsiankę polej jogurtem, a następnie posyp pokruszonymi orzechami.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej