Pączki hiszpańskie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

20 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotować mleko z Kasią i szczyptą soli.

Krok 2

Zmniejszyć ogień i na wrzątek wsypać całą mąkę, cały czas energicznie mieszając.

Krok 3

Gładkie ciasto wystudzić.

Krok 4

Ciasto zmiksować z wybijanymi kolejno jajkami.

Krok 5

Ciasto przełożyć do szprycki cukierniczej z największą rozetką.

Krok 6

Wyciskać na pergamin kółka ciasta o średnicy 6 cm.

Krok 7

Papier pociąć na kwadraty.

Krok 8

Olej rozgrzać, wrzucać partiami pączki (papierem do góry-po kilku sekundach odchodzi).

Krok 9

Smażyć na wolnym ogniu 4-6 min., aż lekko się zrumienią. Odsączyć na bibule, wystudzić i polukrować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki hiszpańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej