Pączki twarogowe świąteczne

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

1 opakowanie

5 łyżek

1 szczypta

rozczyn:

3 dekagramy

2 łyżki

1 łyżeczka

0.25 szklanki

dodatkowo:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sporządzić rozczyn, odstawić do urośnięcia.

Krok 2

Twaróg przepuścić przez maszynkę, wymieszać wszystkie składniki z rozczynem, wyrobić.

Krok 3

Odstawić do wyrośnięcia.

Krok 4

Zagnieść ponownie, podsypując odrobiną mąki.

Krok 5

Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, odstawić do podrośnięcia na ok. pół godziny.

Krok 6

Smażyć na głębokim tłuszczu po kilka naraz.

Krok 7

Posypać pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki twarogowe świąteczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki twarogowe świąteczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki twarogowe świąteczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki twarogowe świąteczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki twarogowe świąteczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki twarogowe świąteczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki twarogowe świąteczne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej