Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów z macą
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
8 łyżek
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2.5 łyżki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Soczewicę opłucz, ugotuj do miękkości.

Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 3
Pomidory suszone namocz krótko w ciepłej wodzie, osusz.

Krok 4
Zmiksuj blenderem soczewicę, pomidory i cebulę z czosnkiem. Dopraw tymiankiem. Przełóż do miseczki.

Krok 5
Macę połam na mniejsze kawałki. Możesz je wkładać do miseczki z pastą i w ten sposób nabierać pastę.


Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej