Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów z macą
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
8 łyżek
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2.5 łyżki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Soczewicę opłucz, ugotuj do miękkości.

Krok 2
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 3
Pomidory suszone namocz krótko w ciepłej wodzie, osusz.

Krok 4
Zmiksuj blenderem soczewicę, pomidory i cebulę z czosnkiem. Dopraw tymiankiem. Przełóż do miseczki.

Krok 5
Macę połam na mniejsze kawałki. Możesz je wkładać do miseczki z pastą i w ten sposób nabierać pastę.


Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































