
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
600 gramów
600 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż namocz 2 godziny w wodzie. Cebulę i marchewki pokrój w słupki.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Mięso podrumień na mocnym ogniu, dodaj marchewkę i cebulę, ogień zmniejsz i nadal smaż.
Krok 4
Wlej 1 litr wody, namoczony ryż, anyżek, berberys, pieprz i morele. Gotuj póki woda nie wyparuje.
Krok 5
Następnie zgarnij pilaw łyżką cedzakową do środka by powstała górka, nakłuj w kilku miejscach przykryj i trzymaj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 6
Pilaw przełóż na półmisek tak, by mięso było na wierzchu, skrop cytryna.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej