Pilaw z baraniny uzbecki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pilaw z baraniny uzbecki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

600 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 sztuki

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż namocz 2 godziny w wodzie. Cebulę i marchewki pokrój w słupki.

Krok 2

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Mięso podrumień na mocnym ogniu, dodaj marchewkę i cebulę, ogień zmniejsz i nadal smaż.

Krok 4

Wlej 1 litr wody, namoczony ryż, anyżek, berberys, pieprz i morele. Gotuj póki woda nie wyparuje.

Krok 5

Następnie zgarnij pilaw łyżką cedzakową do środka by powstała górka, nakłuj w kilku miejscach przykryj i trzymaj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 6

Pilaw przełóż na półmisek tak, by mięso było na wierzchu, skrop cytryna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw z baraniny uzbecki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw z baraniny uzbecki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw z baraniny uzbecki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw z baraniny uzbecki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw z baraniny uzbecki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw z baraniny uzbecki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw z baraniny uzbecki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej