
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
600 gramów
600 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż namocz 2 godziny w wodzie. Cebulę i marchewki pokrój w słupki.
Krok 2
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Mięso podrumień na mocnym ogniu, dodaj marchewkę i cebulę, ogień zmniejsz i nadal smaż.
Krok 4
Wlej 1 litr wody, namoczony ryż, anyżek, berberys, pieprz i morele. Gotuj póki woda nie wyparuje.
Krok 5
Następnie zgarnij pilaw łyżką cedzakową do środka by powstała górka, nakłuj w kilku miejscach przykryj i trzymaj jeszcze przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 6
Pilaw przełóż na półmisek tak, by mięso było na wierzchu, skrop cytryna.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej