Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
1 szklanka
4 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jogurt wymieszaj z nasionami chia i cukrem brązowym, wstaw do lodówki na ok 2h, aby nasionka napęczniały.

Krok 2
Kiwi obierz i pokrój w cienkie półplastry, a następnie poprzytykaj do boków szklanki, a drugą połówkę pokrój w kostkę. Do przezroczystej szklanki naprzemiennie nakładaj jogurt z chia. Udekoruj listkami melisy lub mięty. Podawaj z podpłomykami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy C, witaminy B12, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej