Pudding chia z kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pudding chia z kiwi

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
130 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jogurt wymieszaj z nasionami chia i cukrem brązowym, wstaw do lodówki na ok 2h, aby nasionka napęczniały.

Pudding chia z kiwi - Krok 1

Krok 2

Kiwi obierz i pokrój w cienkie półplastry, a następnie poprzytykaj do boków szklanki, a drugą połówkę pokrój w kostkę. Do przezroczystej szklanki naprzemiennie nakładaj jogurt z chia. Udekoruj listkami melisy lub mięty. Podawaj z podpłomykami.

Pudding chia z kiwi - Krok 2
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy C, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej