Pudding chia z kiwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pudding chia z kiwi

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
130 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jogurt wymieszaj z nasionami chia i cukrem brązowym, wstaw do lodówki na ok 2h, aby nasionka napęczniały.

Pudding chia z kiwi - Krok 1

Krok 2

Kiwi obierz i pokrój w cienkie półplastry, a następnie poprzytykaj do boków szklanki, a drugą połówkę pokrój w kostkę. Do przezroczystej szklanki naprzemiennie nakładaj jogurt z chia. Udekoruj listkami melisy lub mięty. Podawaj z podpłomykami.

Pudding chia z kiwi - Krok 2
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy C, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding chia z kiwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej