Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
1 szklanka
4 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jogurt wymieszaj z nasionami chia i cukrem brązowym, wstaw do lodówki na ok 2h, aby nasionka napęczniały.

Krok 2
Kiwi obierz i pokrój w cienkie półplastry, a następnie poprzytykaj do boków szklanki, a drugą połówkę pokrój w kostkę. Do przezroczystej szklanki naprzemiennie nakładaj jogurt z chia. Udekoruj listkami melisy lub mięty. Podawaj z podpłomykami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy C, witaminy B12, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej