Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

0.25 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Przygotuj warzywa: paprykę, marchewkę, cebulę pokrój w drobną kostkę, oliwki w plasterki. Przełóż na patelnie, podlej odrobiną wody. Dodaj zblanszowaną fasolkę szparagową, podduś ok. 5 minut na małym ogniu i dodaj oparzonego pomidora, pokrojonego w kostkę. Duś razem jeszcze kilka minut. Dopraw octem balsamicznym oraz pieprzem, w razie potrzeby odrobiną cukru.

Krok 2

Stek z tuńczyka posmaruj oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej lub grillu elektrycznym.

Krok 3

Ryż ugotuj z godnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj łyżeczkę Flory ProActiv.

Krok 4

Warzywa przełóż na talerz, posyp kolendrą a następnie połóż na grillowany stek z tuńczyka oraz kolorowy ryż.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej