Rogale z dżemem śliwkowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 dekagramy

1 szklanka

1 łyżeczka

5 łyżek

1 opakowanie

4 szklanki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże, śmietanę, cukier i aromat rozmieszać, odstawić by podrosło. Mąkę z proszkiem i Kasią rozetrzeć. Połączyć wszystko razem.

Krok 2

Zagnieść ciasto. Dzielić na porcje. Wałkować koła, wycinać trójkąty, nałożyć dżem, zwijać w rogaliki.

Krok 3

Posmarować białkiem. Upiec. Posypać cukrem-pudrem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogale z dżemem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogale z dżemem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogale z dżemem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogale z dżemem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogale z dżemem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogale z dżemem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogale z dżemem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej