Rogale z dżemem śliwkowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

424

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 dekagramy

5 łyżek

4 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 słoik

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże, śmietanę, cukier i aromat rozmieszać, odstawić by podrosło. Mąkę z proszkiem i Kasią rozetrzeć. Połączyć wszystko razem.

Krok 2

Zagnieść ciasto. Dzielić na porcje. Wałkować koła, wycinać trójkąty, nałożyć dżem, zwijać w rogaliki.

Krok 3

Posmarować białkiem. Upiec. Posypać cukrem-pudrem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej