Rogaliki drożdżowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

260

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

6 łyżek

0.75 szklanki

5 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkruszyć , zasypać odrobiną cukru i zalać letnim mlekiem.

Krok 2

Pozostałe składniki wymieszać , dodać wyrośnięty zaczyn drożdżowy i wyrobić ciasto.

Krok 3

Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.

Krok 4

Wyrośnięte ciasto rozwałkować (partiami) na kształt koła, pokroić na trójkąty, nakładać nadzienie i zawijać rogaliki.

Krok 5

Odstawić na kilkanaście minut do wyrośnięcia, po upieczeniu posypać cukrem pudrem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej