Rogaliki drożdżowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

87

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

0.5 szklanki

10 dekagramów

0.5 sztuki

1 opakowanie

2.5 szklanki

1 szczypta

1 opakowanie

null gramów

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki razem mieszamy tak długo, aż ciasto odejdzie od ręki.

Krok 2

Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 3

Wałkujemy ciasto i kroimy w trójkąty, każdy trójkąt nadziewamy dżemem, zwijamy i układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Krok 4

Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia.

Krok 5

Po wyrośnięciu wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Krok 6

Pieczemy 35 minut na złoty kolor.

Krok 7

Po przestygnięciu smarujemy lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi:) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej