Rogaliki drożdżowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

5 sztuk

10 dekagramów

20 dekagramów

1 kilogram

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, mąkę, sól, jajka posiekać, a następnie wyrobić ręką. Dodać rozrobione w śmietanie drożdże. Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.

Krok 2

Ciasto podzielić na 10 równych części, każdą rozwałkować na cienkie kółeczko i pokroić na 8 części (trójkąciki). Nakładać po łyżeczce marmolady i zwijać.

Krok 3

Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem bądź zmielonymi orzechami. Piec do momentu zbrązowienia rogalików, ok. 15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej